Verkkouutiset

Kiinalta pahaenteinen varoitus: ”Olisi sääli, jos australialainen kone putoaisi taivaalta”

Kiinan valtion omistama sanomalehti varoittaa Australiaa voimakkain sanankääntein lähettämästä ilmavoimiensa lentokoneita harjoittelemaan Etelä-Kiinanmeren ylle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan valtion omistama The Global Times varoittaa kiinankielisessä pääkirjoituksessaan Australiaa siitä, että maan lentokoneet voidaan ampua alas, jos ne jatkavat harjoitusoperaatioitansa Etelä-Kiinanmeren yllä, kertoo ABC News.

Australian ilmavoimien lentokone lensi tiistaina kiisteltyjen Spartly-saarien yli Etelä-Kiinanmerellä. Etelä-Kiinan merellä on useita saarikiistoja. Spratly-saarista kiistelevät Kiinan lisäksi Malesia, Taiwan, Vietnam, Brunei ja Filippiinit alueen luonnonvarojen vuoksi.

Kiina on julistanut saarten ympärille 12 merinpeninkulman (noin 22 kilometrin) alueen, jota se pitää omanaan. Kiina alkoi rakentaa riutoille saaria loppuvuodesta 2013.

Lentokoneen pilotti ilmoitti Kiinan laivastolle useaan kertaan ylilennostaan viitaten kansainväliseen merenkulkuvapauteen. Kiinalaiset eivät vastanneet ilmoitukseen.

The Global Timesin mukaan ”Australian ei pitäisi luottaa siihen, että se on tervetullut kiisteltyjen alueiden ilmatilaan”.

– On parempi, että australialaiset lentokoneet eivät tule säännöllisesti Etelä-Kiinanmerelle, eivätkä koettele Kiinan kärsivällisyyttä lentämällä Kiinan saarten läheisyydessä.

– Kaikki ovat aina olleet varovaisia, mutta olisi sääli, jos jokin lentokone putoaisi eräänä päivänä alas taivaalta ja kyseessä olisi australialainen kone.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)