Verkkouutiset

”Odotettavissa katastrofaalista tuhoa” – Irma saavutti Florida Keysin

Hirmumyrsky Irma on saavuttanut Florida Keysin saarijonon paikallista aikaa seitsemältä sunnuntaiaamuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hurrikaanin keskus oli noin 24 kilometria Key Westistä kaakkoon, Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus tviittasi. Irman odotetaan ohittavan Florida Keysin seitsemän ja kahdeksan välillä aamulla sunnuntaina paikallista aikaa.

Ennen saapumistaan Floridaan Irma nostettiin jälleen kategorian 4 hurrikaaniksi. Maksimituulennopeus Irmassa on mitattu paikallista aikaa aamuyöllä 208 kilometriin tunnissa.

Florida Keysin saarilla odotettiin laajaa tuhoa.

– Key West saattaa joutua kokemaan katastrofaalista tuhoa. Myrskyn nostattama hyökyaalto voi pyyhkäistä kokonaisia rakennuksia mennessään, arvioi hurrikaaniasiantuntija Mike Brennan The Miami Heraldin mukaan.

6,3 miljoonaa floridalaista sai käskyn lähteä kodeistaan. Floridan kuvernööri Rick Scott sanoi myöhään lauantaina, että heille, jotka eivät ole noudattaneet evakuointimääräystä, lähteminen on liian myöhäistä.

Presidentti Donald Trump toivotti tviitissään kaikille Jumalan siunausta kehotettuaan aiemmissa tviiteissään kansalaisia seuraamaan viranomaisten ohjeita.

Jo yli 630 000 taloutta on ilman sähköä Etelä-Floridan Miami-Daden ja Browardin piirikunnissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)