Verkkouutiset

Keskelle Pariisin terrori-iskua tullut poliisi puhuu nyt: ”Avasimme tulen heti – olin valmis kuolemaan”

Ensimmäisenä Bataclanin konserttisalille saapunut poliisi kertoo, kuinka hän tappoi yhden terroristeista ja valmistautui kuolemaan itse.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi kertoi France Info Radiolle kokemistaan kauhunhetkistä saavuttuaan kollegansa kanssa Pariisissa sijaitsevalle Bataclanin konserttisalille, jossa terroristit tappoivat 90 ihmistä.

Poliisi kuvaili, kuinka häntä kohtasi sisällä ”hämmentävä hiljaisuus… ja kauhistuttava näky sadasta päällekkäin olevasta ruumiista”.

Poliisit eivät kuuluneet erikoisjoukkoihin. Heillä oli yllään ainoastaan kevyet luotiliivit ja aseinaan käsiaseet. Kaksikko päätti ryhtyä toimeen tästä huolimatta nähtyään yhden asemiehistä ampuvan umpimähkään väkijoukkoon. Mies tunnistettiin myöhemmin Foued Mohamed-Aggadiksi.

– Hän oli hyvin rauhallinen, nimettömänä pysyttelevä poliisi kertoi.

– Verilöylyn vuoksi ei ollut epäselvää, mitä meidän piti tehdä. Avasimme tulen välittömästi. Jatkoimme ampumista, kunnes hän kaatui maahan.

Terroristin kaatuessa poliisit kuulivat räjähdyksen, jonka seurauksena he tiesivät, että asemiehellä oli automaattiaseen lisäksi yllään räjähdevyö.

Tämän jälkeen kaksikko kuuli räjähdyksiä toisaalla rakennuksessa.

– Me päätimme, että emme voi lähteä rakennuksesta – emme voi jättää näitä ihmisiä.

– Olin valmis kuolemaan kollegani kanssa sinä iltana. Soitin tyttöystävälleni sanoakseni hyvästi.

Poliisin erikoisjoukot saapuivat pian tämän jälkeen paikalle ja ottivat tilanteen haltuun. Poliisi surmasi rynnäkössään kaksi muuta rakennuksessa ollutta asemiestä. Yksikään poliisi ei saanut vakavia vammoja.

Pariisin terrori-iskuissa kuoli yhteensä 130 ihmistä eri puolilla kaupunkia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)