Verkkouutiset

Al-Qaida vaatii kostoa muslimien vihollisille venäläisille – ”jos he tappavat, tappakaa”

Syyrian al-Qaidan johtaja pyytää kannattajiaan tekemään hyökkäyksiä Venäjällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyriassa toimivan Al-Nusran rintaman johtaja Abu Mohammed al-Joulani katsoo, että Venäjän suorittamat ilmaiskut Syyriassa on kostettava, kertoo The Washington Post.

Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriassa syyskuun lopussa. Venäjä tukee Syyrian hallitusta, joka taistelee kapinallisia vastaan. Venäjä on käyttänyt risteilyohjuksia ja hävittäjäkoneita iskeäkseen eri kohteisiin Syyriassa. Venäjä on iskenyt niin kutsuttua Islamilaista valtiota ja muita Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan taistelevia ryhmittymiä vastaan.

Myös al-Nusra ja Yhdysvaltojen tukemat kapinallisjoukot ovat olleet iskujen kohteina.

– Jos venäläinen sotilas tappaa syyrialaisia, tappakaa venäläisiä. Jos he tappavat sotilaitamme, tappakaa heidän sotilaitaan, al-Joulani sanoo julkaistulla äänitallenteella.

– Venäjän uusi hyökkäys on muslimien vihollisten viimeinen nuoli, hän toteaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut, että ääriliikkeet on eristettävä Lähi-idän alueella. Venäjään kuuluvalta Pohjois-Kaukasian alueelta on lähtenyt tuhansia ihmisiä Lähi-itään jihadisteihin. Venäjän ja presidentti al-Assadin hyvien suhteiden vuoksi Venäjällä on sotilaallinen jalansija Lähi-idässä ja Välimerellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)