Verkkouutiset

Yritysten heikko luottamus vahvistui hieman

Elinkeinoelämän Keskusliiton mukaan yritysten luottamus talouteen vahvistui aavistuksen verran maaliskuussa, mutta tilanne on yhä tavanomaista heikompi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Teollisuudessa tuotannon ennakoidaan vilkastuvan keväällä lievästi, ja palveluissa myynti kasvanee hieman yleisemmin. Vähittäiskaupan myyntiodotukset ovat hienoisesta noususta huolimatta edelleen erittäin vaisuja, kertoo EK:n johtava ekonomisti Penna Urrila tiedotteessa.

Teollisuuden luottamusindikaattori oli maaliskuussa lähes ennallaan, alle pitkäaikaisen keskiarvon. Tuotanto kasvaa, mutta kasvuvauhdista ennustetaan hyvin hidasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rakennusyritykset luottamus koheni hieman maaliskuussa, mutta yleinen suhdannekuva on yhä varsin vaatimaton. Tilauskanta oli maaliskuussa edelleen selvästi alle normaalin. Kausitasoitetuilla luvuilla mitatun henkilöstömäärän ennustetaan vähenevän kevään aikana.

Palveluyritykset arvioivat yleisen suhdannekuvansa synkentyneen yhä hieman, eikä myynti ole juuri kasvanut. Lähikuukausien aikana myynnin ennustetaan kuitenkin kasvavan jonkin verran.

Vähittäiskaupan luottamus on edelleen hyvin heikkoa, vaikka luottamusindikaattori vahvistuikin hieman maaliskuussa. Myynnin määrä laski edelleen hyvin yleisesti. Samoin myyntiodotukset ovat pysyneet vaatimattomina. Monet kaupan alan yritykset arvioivat myynnin jatkavan laskussa kevään ajan. .

EK:n mukaan Suomessa vähittäiskaupan luottamus oli helmikuussa selvästi EU-maiden heikointa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)