Verkkouutiset

”Nollatyösopimusten kieltäminen lisäisi työttömyyttä”

Suomen Yrittäjät tyrmää sosialidemokraattien puheenjohtajan näkemykset nollatyösopimuksien lopettamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinteen vaatimukset niin sanottujen nollatyösopimusten lopettamisesta saavat hylkäyksen Suomen Yrittäjiltä.

Heidän mukaansa työlainsäädännön kehittämisen strategiseksi tavoitteeksi tulisi ennemmin asettaa työllistämisen kynnyksen laskeminen ja työllisyysasteen nostaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Näitä ilman ennalta määriteltyä työaikaa olevia sopimuksia käytetään tehtävissä, joissa ei voida varmuudella tietää tarjolla olevien töiden määrää, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus.

Hänen mukaansa nollatyösopimukset saattavat olla tarpeellisia myös silloin, kun työntekijä ei itse voi esimerkiksi opiskelun tai muiden työtehtäviensä vuoksi sitoutua etukäteen tiettyyn viikkotyömäärään. Jousto hyödyttää Järventauksen mukaan kumpaakin osapuolta.

– Aina tulee olemaan tehtäviä, joissa työnantaja ei voi olla varma siitä, kuinka paljon hänellä olisi tarjottavana työtunteja. Eikä työntekijä aina voi sitoutua ennalta tiettyyn tuntimäärään.

Järventauksen mukaan yritystoiminnan, työelämän ja työn tekemisen muotojen moninaisuus on tunnistettava ja hyväksyttävä.

– Lailla ei pidä kieltää sellaista, mikä on tarpeen monilla aloilla. Kaikkea työtä tarvitaan.

Jussi Järventaus huomauttaa, että Suomen luottoluokituksen äskettäisen putoamisen yksi perustelu oli jäykät työmarkkinat. Nollatyösopimusten kieltämisellä jäykistettäisiin hänen mukaansa työmarkkinoita edelleen ja poistettaisiin yksi mahdollisuus tarjota ja saada työtä. Kieltäminen ei hänen mukaansa johtaisi myöskään siihen, että ne korvautuisivat jonkin minimityötuntimäärän varmistavilla sopimuksilla.

– Yritysten käyttöön jäisi lähinnä vuokratyö ja alihankinta. Työntekijöiden kannalta tämä tarkoittaisi vähempää työllisyyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)