Verkkouutiset

Yle: Suomalaisten eläkesijoituksia veroparatiiseissa yli 40 miljardia

Suomen kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla oli toissa vuoden lopulla yli 40 miljardin sijoitukset veroparatiisien kautta, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen tekemän selvityksen mukaan Suomen kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla oli vuoden 2014 lopussa yli 40 miljardin euron arvosta sijoituksia veroparatiisien kautta. Suosituimmat kohteet olivat Caymansaaret ja Irlanti.

Valtaosa oli sijoituksia erilaisiin rahastoihin, mutta mukana oli myös suoria sijoituksia veroparatiisiyhtiöihin.

Kuuden suurimman työeläkevakuuttajan varoista keskimäärin 25 prosenttia hakee Ylen mukaan lisävauhtia jostain verokeitaasta. Rahastosijoituksien osalta suhdeluku on selvästi suurempi.

Selvityksessä olivat mukana Varma, Ilmarinen, Keva, Valtion eläkerahasto, Elo ja Etera.

Ylen haastatteleman Vaasan yliopiston laskentatoimen ja rahoituksen professorin Timo Rothoviuksen mielestä veroparatiiseja voisi vältelläkin.

– Jos kaikki eläkesijoittajat siirtäisivät rahansa pois veroparatiiseista, niin veroparatiisien käyttö romahtaisi täysin. Samat tuotot löydettäisiin veroparatiisien ulkopuoleltakin, hän arvioi Ylelle.

Hän ei tosin usko välttämättä riittävän, että pelkästään suomalaiset eläkeyhtiöt toimisivat näin. Vaikutukset olisivat kuitenkin merkittäviä, jos suuret amerikkalaiset eläkeyhtiöt olisivat mukana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)