Verkkouutiset

VR valmistelee junalippujen hintojen laskua – irtisanomisia tulossa

VR kertoo tähtäävänsä junamatkustuksen kasvuun ja matkustajamäärien lisäämiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Haluamme tarjota asiakkaillemme edullisia hintoja, ja aiomme laskea junalippujen hintoja pysyvästi ensi vuoden alkupuolella. Jotta voimme tehdä sen kannattavasti, meidän on uudistuttava ja muutettava toimintatapojamme. Nämä ovat henkilöstölle erittäin raskaita päätöksiä, mutta ne on tehtävä, jotta olemme kilpailukykyisiä, VR:n matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa viimeisten kolmen vuoden aikana junamatkustajat ovat muuttaneet junalippujen ostotapojaan merkittävästi. Noin 85 prosenttia lipuista ostetaan tällä hetkellä muualta kuin asemien lipunmyynnistä, pääosin VR:n verkkokaupasta tai VR Mobiilista. Tästä syystä VR kehittää yhä enemmän digitaalisia palveluita, sillä asiakkaat pitävät etenkin mobiiliasioinnin helppoutta tärkeänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

VR myy jatkossa lippuja omissa myyntipisteissään Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Lahdessa, Tampereella, Tikkurilassa, Turussa ja Oulussa. Lipputoimistojen henkilöstömääriin ja aukioloaikoihin on tulossa muutoksia 11. tammikuuta alkaen.

VR:n oma lipunmyyntipiste päättyy ensi vuoden alkupuolella 13 asemalta. Hämeenlinnan, Joensuun, Karjaan, Kokkolan, Kouvolan, Kuopion, Lappeenrannan, Mikkelin, Pasilan, Riihimäen, Rovaniemen, Seinäjoen ja Vaasan asemien lipunmyyntipisteet suljetaan 10. tammikuuta mennessä. Lisäksi Kemijärven lipunmyyntipiste suljetaan ensi vuoden aikana.

Hintojen lasku edellyttää ”toiminnan tehostamista”

Elokuussa käynnistyi VR:n markkinaehtoisen kaukoliikenteen kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävä ohjelma, jonka tavoitteena on 50 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Tulevien palvelumuutosten mahdollistamiseksi sekä hinnoittelun uudistamiseksi VR Group on käynyt matkustajaliikenteen organisaatiota, junakaluston kunnossapitoa sekä junaliikennöintiä koskevat yt-neuvottelut, jotka päättyivät 10. marraskuuta.

Neuvottelujen tuloksena VR organisoi toimintoja uudelleen ja ottaa käyttöön uusia toimintamalleja. Nyt annettavien päätösten piirissä on ollut noin 400 henkilöä. Työtehtävien vähentämistarve matkustajaliikenteessä ja osassa junaliikennöinnin toimintoja on tässä vaiheessa yhteensä arviolta 157 henkilöä.

Henkilöstön sopeuttamistoimet toteutetaan pääosin ensi vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)