Verkkouutiset

Neljännes tietoturvajohtajista ei kertonut tietomurrosta yritysjohdolle

Yritysjohtajille tehdyssä kansainvälisessä kyselyssä vain kahdeksan prosenttia vastaajista piti tietoturvallisuutta liiketoiminnan kannalta tärkeänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaisen ohjelmistoyhtiö VMwaren laajaan kansainväliseen kyselyyn vastanneista yritysjohtajista vain kahdeksan prosenttia piti tietoturvallisuutta liiketoiminnan kannalta tärkeänä.

Neljäsosa kyselyyn vastanneista yritysten tietoturvajohtajista myönsi jättäneensä merkittävän tietomurron ilmoittamatta ylimmälle johdolle.

Kuitenkin yli 70 prosenttia vastanneista tietoturvajohtajista arveli, että yritykseen kohdistuu merkittävä verkkohyökkäys seuraavan 90 päivän aikana.

Lisäksi kyselyyn vastanneista työntekijöistä neljäsosa käytti henkilökohtaisia laitteitaan työasioiden tekemiseen, ja lähes viidesosa oli valmis rikkomaan yrityksensä tietoturvaohjeita voidakseen hoitaa työnsä tehokkaasti.

– Pelkkä verkkohyökkäyksiin reagoiminen ei enää riitä takaamaan yritysten tietoturvaa, arvioi VMwaren teknologiajohtaja Joe Baguley tiedotteessa.

VMwaren kyselyn teki The Economist Intelligence Unit maaliskuussa Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa, Belgiassa, Italiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Venäjällä, Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Yli tuhannen työntekijän yrityksiin suunnattuun kyselyyn vastasi 1 700 it-päättäjää ja 3 500 toimistotyöntekijää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)