Verkkouutiset

Viking Linen tulos pysyi heikkona myös keväällä

Ahvenanmaalaisen varustamon Viking Linen liikevaihto pysyi huhti-kesäkuussa lähes vuodentakaisella tasolla, mutta tulos ennen veroja heikkeni.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Konsernin liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 137,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin vastaavaan aikaan oli 140 miljoonaa.

Huhti-kesäkuun tulos ennen veroja laski 1,6 miljoonaa euroon, kun se vuotta aiemmin oli 23,3 miljoonaa.

Toisaalta edellisellä vuosineljänneksellä tappiot olivat sitä luokkaa, että koko alkuvuoden tappioksi ennen veroja tuli 17,6 miljoonaa euroa.

Viking Linen mukaan kilpailu varustamon liikennöintialueella aiheuttaa edelleen painetta sekä hintoihin että volyymeihin. Lisäksi taloudellinen taantuma Suomessa lisää epävarmuutta.

Erityiset riskit lähitulevaisuudessa liittyvät konsernin mukaan ensi sijassa polttoaineiden hintoihin. Rikkidirektiivi astuu voimaan ensi vuoden alussa.

Konsernin hallitus arvioi tällä hetkellä kuitenkin koko vuoden liiketuloksen parantuvan verrattuna viime vuodesta.

Viking Line harjoittaa matkustaja- ja rahtiliikennettä seitsemällä aluksella pohjoisella Itämerellä. Matkustajamäärä väheni alkuvuonna runsaalla 50 000 matkustajalla vajaaseen kolmeen miljoonaan matkustajaan.

Konserni arvioi kokonaismarkkinaosuudekseen liikennöintialueella 33,6 prosenttia, missä oli yhden prosenttiyksikön pudotus vuodentakaisesta.

Rahtipuolelle Vikin Linen markkinaosuus puolestaan kasvoi yhden prosenttiyksikön 21,8 prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)