Verkkouutiset

Verotuksen automaattinen tietojenvaihto laajenee EU:n ulkopuolelle

Hallitus eduskunnalle antama verotusmenettelylain muutosesityksen, joka mahdollistaa verotusta koskevan automaattisen tilitietojenvaihdon laajenemisen myös EU:n ulkopuolelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Näin ollen jatkossa ulkomaisia tuloja on entistä vaikeampi pitää verotuksen ulkopuolella, kun Suomi saa laajasti tietoja ulkomaisissa pankeissa sekä rahoitus- ja vakuutuslaitoksissa olevista suomalaisten tuloista ja varoista.

Suomalaiset finanssilaitokset ovat velvollisia tunnistamaan kaikki asiakkaansa ja selvittämään niiden verotuksellisen asuinvaltion. Tiedot asiakkaiden asuinvaltiosta sekä tilitiedot lähetetään Verohallinnolle sen määräämällä tavalla. Verohallinto toimittaa tiedot edelleen asiakkaan asuinvaltion verohallinnolle.

Suomi puolestaan saa muilta sopimuksen osapuolilta vuosittain automaattisena tietojenvaihtona Suomessa asuvien tilinhaltijoiden vastaavat tiedot.

Suomen lokakuussa 2014 allekirjoittamassa sopimuksessa on mukana lähes 80 valtiota ja oikeusaluetta. Ne kaikki soveltavat samaa Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n hyväksymää FATCA:aan perustuvaa yhteistä raportointistandardia.

Automaattinen tietojenvaihto alkaa vuonna 2017 ja koskee ensi kerran tilitietoja vuodelta 2016.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)