Verkkouutiset

Yllättävä tutkimustulos: Onko verkkokauppa sittenkään ekologisempi kuin kivijalkaliike?

Yksityisautoilu ei vähentynyt, vaikka ihmiset ostivat tarvitsemansa tuotteet verkosta. Kaupunkien infrastruktuurissa olisi myös parannettavaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Delawaren yliopistossa tehdyn monivuotisen tutkimuksen mukaan näyttää siltä, että verkkokaupat eivät ole kivijalkaliikkeitä ympäristöystävällisempiä. Phys.org -sivuston mukaan ihmiset herkästi ajattelevat, että verkkokaupat eivät saastuta ympäristöä, sillä ostaessaan haluamansa tuotteet kotisohvalta tietokoneensa avulla he tulisivat vähentäneeksi yksityisautoilua. Lisäksi verkkokaupat eivät tarvitse yhtä paljon tilaa kuin kivijalkaliikkeet ja niiden energiantarve on pienempi.

Newarkissa toteutettu tutkimus kuitenkin osoitti, että verkkokauppa lisää paikallista raskasta liikennettä. Tämä puolestaan lisää kuljetuksista aiheutuvia päästöjä. Tutkimustuloksissa mainitaan myös, että kuljetukset kuluttavat teitä ja sellaisia alueita, joita ei ole suunniteltu raskaan liikenteen kuljetuksiin.

Paikallistasolla myöskään yksityisautoilu ei vähentynyt. Ihmiset liikkuivat vapaa-ajanviettopaikkojen tai ravintoloiden perässä yhtä paljon huolimatta siitä, kävivätkö he kivijalkakaupoissa ostoksilla vai eivät.

Tutkijoiden mukaan verkkokauppojen merkitystä ei pitäisi unohtaa kaupunkien infrastruktuuria suunniteltaessa, vaikka tämä kyseinen tutkimus rajoittuikin ainoastaan Delawaren kaupunkiin. Yleisiä ongelmia aiheutuu esimerkiksi siitä, ettei kaupunkien katuja ole suunniteltu rekkojen pysähtymis- tai lastauspaikoiksi. Rekoista voi näissä tilanteissa aiheutua turvallisuusongelmia tai ne saattavat jumittaa liikenteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)