Verkkouutiset

Vapaavuori Ylellä: Lupa olisi pitänyt myöntää Fortumille alun perin

"Olkiluoto 3 on teollisuushistoriamme surkein tapaus."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) sanoo, että valtionyhtiö Fortumille olisi pitänyt myöntää lupa ydinvoimalan rakentamiseen vuonna 2010.

– Näin jälkeenpäin voi sanoa, että oli iso virhe olla antamatta lupaa. Meillä oli kolme lupaa pöydällä. Ainoa joka jäi ilman, oli se, joka todennäköisimmin olisi toteutunut, Vapaavuori sanoi maanantai-iltana Ylellä.

Hän myöntää, että jälkiviisas on helppo olla.

– Näin tällä hetkellä tuntuu.

Eduskunta myönsi heinäkuussa 2010 luvan Fennovoimalle uuteen ydinvoimalaan ja Teollisuuden Voimalle (TVO) neljänteen ydinvoimayksikköön. Fortum haki lupaa uudelle voimalalle, mutta ei saanut lupaa.

TVO rakentaa edelleen Olkiluotoon kolmatta reaktoria. Vapaavuoren mukaan hankkeen keskeneräisyys oli syy sille, että hallitus ei maanantaina myöntänyt jatkoaikaa Olkiluoto nelosen luvan voimassaololle.

Vapaavuori moitti suorasanaisesti kesken olevaa ydinvoimalaa.

– Olkiluoto 3 on teollisuushistoriamme surkein tapaus.

Fennovoima saa ensi kesään asti aikaa hankkia taakseen uusia kotimaisia omistajia.

Tällä hetkellä kotimaisten omistajien osuus on 53,8 prosenttia. Luvussa on mukana Kesko, joka on ilmoittanut jäävänsä pois. Ilman Keskoa luku putoaa 50,9 prosenttiin. Hallituksen asettama raja on 60 prosenttia.

Vapaavuoren mukaan kotimainen tarkoittaa myös EU- ja ETA-alueen sijoittajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)