Verkkouutiset

TS: Kunnissa epäselvyyttä verotulkinnasta – satojen tuhansien menetyksiä tuulivoimasta

Kiinteistöverokäytännöstä on ollut kunnissa epäselvyyttä, kertoo Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunnat, joiden alueella on tuulivoimaloita, saattavat menettää veroeuroja, jos tuulivoimaloille on budjetoitu korkein mahdollinen kiinteistöveroprosentti. Tuulivoimapuiston laajuudesta riippuen menetykset saattavat olla jopa satojen tuhansien eurojen luokkaa.

Verohallinnon tulkinnan mukaan tuulivoimalaa, joka tuottaa alle kymmenen megawattituntia tuulivoimaa, tulee verottaa yleisen kiinteistöveroprosentin mukaan. Yleinen kiinteistövero on usein pari prosenttiyksikköä pienempi, kuin korkein kiinteistövero.

Kunnissa on ollut epäselvyyttä kiinteistöverokäytännön suhteen. Pöytyä ja Oripää esimerkiksi nostivat voimalaitosveronsa suurimmaksi mahdolliseksi, ennen kuin verotulkinta selvisi.

Tuulisähkön tuottajille maksetaan enemmän tariffitukea tänä vuonna kuin koskaan aiemmin, noin 110 miljoonaa euroa. Viime vuoteen verrattuna summa on kaksinkertainen.

Tuulivoimayhtiöiden kilpailu valtion syöttötariffitukien piiriin pääsystä saattaa johtaa helpon rahan tavoitteluun ja keinotteluun.

Tukea myönnetään vuoteen 2020 asti korkeintaan 2 500 megawattituntiin saakka ja hankkeita on suunnitteilla paljon enemmän, joten kaikki eivät ehdi tukea saada.

– Tariffi sai aikaan kiireen. Viranomaiset ovat valittaneet, että tiukka määräaika tuo lieveilmiöitä. Toimijoita on hirveästi, joten pikavoiton tavoittelijoita on, toteaa EPV Tuulivoima Oy:n toimitusjohtaja Frans Liski.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)