Verkkouutiset

Kreikan pääministeri: ”Velkahelpotukset tulevat marraskuussa”

Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras on varma siitä, että maa saa velkojilta helpotuksia lainataakkaansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olennaista on se, että saimme sitoumuksen velkahelpotuksiin, jotka tehdään velkaohjelman ensimmäisen arvion jälkeen marraskuussa, vasemmistolaista Syriza-puoluetta edustava pääministeri Aleksis Tsipras sanoi puoluetta lähellä olevan Sto Kokkino -radiokanavan haastattelussa.

Tsiprasille ja Syrizalle velkahelpotukset ja kolmas tukipaketti ovat alun alkaen olleet keskeisimpiä tavoitteita ja näillä näkymin tavoitteet olisivat toteutumassa. Sen sijaan markkinataloutta edistävät uudistukset ja leikkaukset ovat olleet tuskaisia puolueelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tsipras on joutunut vastatuuleen omassa puolueessaan, kun sen vasemmistosiipi on vastustanut euromaiden huippukokouksessa saavutettua yhteisymmärrystä, joka mahdollisti neuvotteluiden aloittamisen Kreikan kolmannesta, alustavasti 86 miljardia euroa kustantavasta tukipaketista.

Kreikan on sitouduttava rakenteellisiin uudistuksiin kuten eläkereformiin, palkkaneuvottelujärjestelmän uudistamiseen ja yksityistämisiin ehtona kolmannelle tukipaketille.

– Täytämme nämä sitoumukset riippumatta siitä, kannatammeko niitä vai emme, mutta ei yhtään enempää, Tsipras sanoi haastattelussa.

Tsipras arvosteli haastattelussa puolueen sisäistä oppositiota.

– Kreikan kansa sanoi kansanäänestyksessä ”ei” huonolle sopimukselle, he eivät äänestäneet Kreikan euroeron puolesta, Tsipras sanoi.

Hän totesi, että jos hän ei saa taakseen riittävää parlamentaarista enemmistöä uusintavaalit ovat mahdolliset.

– Jos pystyn varmistamaan parlamentaarisen enemmistö, joka kestää nelivuotiskauden loppuun saakka, olisin viimeinen henkilö, joka haluaa vaaleja, Tsipras sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)