Verkkouutiset

Konkurssien määrä väheni yli 22 prosenttia tammi–toukokuussa

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–toukokuussa pantiin vireille 875 konkurssia, mikä oli 250 konkurssia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Konkurssien määrä väheni Tilastokeskuksen mukaan vuodentakaisesta 22,2 prosenttia tammi–toukokuussa, jolloin pantiin vireille 875 konkurssia.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 4 250, mikä oli 1 228 henkilöä eli 22,4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Verohallinto teki 44,5 prosenttia vähemmän konkurssihakemuksia kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Vastaavasti vakuutuslaitokset tekivät konkurssihakemuksia 19,0 prosenttia vähemmän, muut velkojat 3,7 prosenttia enemmän ja velalliset itse 6,0 prosenttia vähemmän.

Verohallinnon konkurssihakemusten vähenemisen syynä oli Tilastokeskuksen mukaan viime vuodenvaihteessa tehty verohallinnon tietojärjestelmämuutos. Verohallinnon tekemien konkurssihakemusten määrä on vähentynyt viime marraskuusta lähtien, ja varautuminen tietojärjestelmämuutokseen vaikutti vielä alkuvuodesta tehtyjen konkurssihakemusten määrään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)