Verkkouutiset

Yrittäjät haluaa sosiaali- ja terveysalan yrityskauppojen valvontaa

Suomen Yrittäjien mielestä sote-uudistuksen onnistuminen edellyttää sitä, että sosiaali- ja terveyspalvelualojen yrityskauppoja aletaan valvoa tiheällä kammalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus mullistaa sote-palveluiden markkinat. Kun palveluiden rakenteet muuttuvat, alalla tapahtuu nyt paljon yritysjärjestelyitä.

– Sote-uudistuksen tavoitteet toteutuvat vain, jos pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät markkinoille esteittä. Uusi sote-yrityskauppavalvonta tarvitaan estämään markkinoiden peruuttamaton keskittyminen murrosvaiheessa, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä vaatii.

Työ- ja elinkeinoministeriö ehdottaa uutta yrityskauppavalvontaa, jonka tavoitteena on varmistaa markkinoiden toimivuus ja asiakkaiden valinnanvapauden toteutuminen rajoittamalla sosiaali- ja terveyssektorin keskittymistä.

Valvonta toteutettaisiin niin, että lähes kaikki sote-alan yrityskaupat pitää ilmoittaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV:lle. Vaikka kaikki kaupat pitäisi ilmoittaa, KKV voisi antaa luvan kauppaan, jos kilpailu ei olennaisesti rajoitu. Yrityskauppavalvonta koskisi myös julkisesti omistettujen sote-toimintojen yritysjärjestelyjä.

– Jos palvelutuottajien markkina keskittyy julkiseksi tai yksityiseksi monopoliksi, tavoiteltua kustannusten kasvun taittamista on mahdoton saavuttaa. Silloin menetetään kilpailun lisääntymisestä syntyvä parempi tehokkuus, Grekin sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)