Verkkouutiset

Voitonjako valtiolle oli syömässä Solidiumin tuottoja ja omistuksia

Solidiumin sijoitusten arvo laski melkoisesti viime vuoden toisella puoliskolla ja tuotto valahti miinukselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Solidiumin kaikkien sijoitusten arvo laski kesäkuun lopun 9,7 miljardista 8,1 miljardiin euroon. Kaikkien sijoitusten tuotto oli -4,8 prosenttia katsauskaudella ja 6,2 prosenttia viimeisen 12 kuukauden ajalta.

Solidium on valtion osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa kotimaista omistusta kansallisesti tärkeissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Solidium muistuttaa, että viime vuoden heinä-joulukuussa arvonmuutoksen lisäksi sijoitusten määrä laski voitonjaon takia. Solidiumin tulos ennen arvonalentumisia oli 151 miljoonaa euroa, mutta yhtiö maksoi valtiolle voitonjakoa lähes 1,1 miljardia euroa.

– Pääoman palauttaminen omistajalle yli saadun osinkovirran edellyttää omistusten myyntejä, mikä näkyy osaltaan osinkotuottojen jatkuvana pienentymisenä, toteaa Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen tilinpäätöstiedotteessa.

Solidiumin viiden viime vuoden aikana jakama voitonjako on nyt kasvanut 3,7 miljardiin euroon.

Järvinen muistuttaa myös, että monissa Solidiumin salkkuyhtiöissä öljyn ja muiden raaka-aineiden hintakehitykseen sekä teollisuuden investointiaktiivisuuteen liittyvällä epävarmuudella on huomattava merkitys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)