Verkkouutiset

Soininvaara: Annetaan Fennovoiman lupa Fortumille

"Fennovoima on typerää tuhlausta."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr.) ehdottaa, että ydinvoimaluvan saisikin Fennovoiman sijaan Fortum.

– Jos olisin (elinkeinoministeri) Jan Vapaavuori (kok.) ja uskoisin ydinvoiman sydämestäni siunauksellisuuteen, en ajaisi tätä hanketta vaan tarjoaisin voimalalupaa Fortumille, koska uuteen käsittelyynhän se Fennovoiman lupakin menee, Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Hän ihmettelee, miksi kaikista vaihtoehdoista hallitus on antamassa lupaa juuri Fennovoimalle. Hänen mielestään voimala on kalliimpi kuin kaksi muuta vaihtoehtoa ja siihen sisältyy ulkopoliittisia riskejä.

– En tiedä, mitkä tekijät johtivat siihen, että lupa myönnettiin nimenomaan Fennovoimalle, mutta typerää tuhlausta se nyt ainakin on, Soininvaara sanoo.

Neljä vuotta sitten eduskunta myönsi ydinvoimaluvat Fennovoimalle ja Teollisuuden Voimalle, Fortum jäi ilman. Maanantaina Vapaavuori ilmoitti, että TVO ei saa luvalleen jatkoaikaa, mutta Fennovoima saa. Fennovoiman pitää kuitenkin löytää lisää kotimaisia omistajia ensi kesäkuuhun mennessä.

Vapaavuoren mukaan on mahdollista, että myös Fennovoiman hanke kaatuu.

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) sanoi maanantaina Ylellä, että hän haluaa vielä harkita, voitaisiinko TVO:n luvalle sittenkin myöntää jatkoaikaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)