Verkkouutiset

Saksassa lähes kolmasosa sähköstä uusiutuvasta energiasta

Saksan sähköntuotannossa uusiutuvan energian osuus kasvaa edelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Energiateollisuus ry:n mukaan kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla 31 prosenttia kokonaistuotannosta tuli uusiutuvasta energiasta. Sähköstä 27 prosenttia tehtiin tuulivoimalla, auringolla ja biomassalla sekä loput 4 prosenttia vesivoimalla.

Aurinkoenergian tuotanto lisääntyi 28 prosenttia verrattuna vuoden 2013 alkupuoliskoon ja tuulivoiman tuotanto 19 prosenttia. Biomassallakin tuotettu sähkö kasvoi 7 prosenttia.

Uusiutuvien energialähteiden osuus Saksan sähköntuotannossa ohitti nyt ensimmäistä kertaa ruskohiilen osuuden (26 %). Ruskohiilellä tuotetun sähkön osuus putosi 4 prosenttia ennätysvuodesta 2013.

Kivihiilisähkön osuus pieneni niin ikään ennätysvuodesta 2013 lähes 11 prosenttia. Suurin pudotus oli kuitenkin maakaasun kohdalla, jossa kirjattiin 25 prosenttia miinusta edellisvuoden vastaavaan vuosipuoliskoon verrattuna. Kaasusähkön tuotanto on laskenut jo useamman vuoden ajan, vuoden 2010 alkupuoliskosta se on puolittunut.

Myös Saksan sähkön vienti on jatkanut kasvuaan. Vienti lisääntyi vuoden 2013 alkupuoliskon 14,4 TWH:sta tämän vuoden ensimmäisen puoliskon noin 18 TWh:iin eli 25 prosenttia. Mikäli vauhti jatkuu vuoden loppuun asti, saavuttaa Saksa jo kolmannen kerran peräjälkeen sähkön vientiennätyksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)