Verkkouutiset

Raju ennuste: Google valtaa pian rakennusalan

Ruotsalaistutkijan mukaan rakennusala on törmäämässä digitaaliseen jäävuoreen, kertoo Business Insider.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusala saattaa pian saada kilpailijan yllättävältä taholta. Ruotsalainen taloustutkija Stefan Engeseth ennustaa, että sellaiset IT-jätit kuten Microsoft, Google ja IBM ottavat pian rakennusalan haltuunsa.

– Titanicin väitettiin olevan uppoamaton – nyt me puhumme digitaalisesta jäävuoresta, johon rakennusala on törmäämässä, Engeseth sanoo.

Stefan Engeseth tunnetaan Sharkonomics – How to attack market leaders (suom. Sharkonomics – Kuinka haastaa markkinoiden johtajat) -nimisen teoksen kirjoittajana. Teos perustuu hänen kehittämäänsä sharconomics-nimiseen teoriaan, joka on saanut inspiraationsa Engesethin tutkittua haiden käytöstä ja niiden kehitystä miljoonien vuosien aikana. Teoria käsittelee sitä, miten liike-elämässä on mahdollista huomata uhkaavia häiriötekijöitä ja päästä niistä eroon.

Stefan Engesethin mukaan luonnossa elävien haiden tulee pysyä jatkuvasti liikkeellä selviytyäkseen. Tämä on Engesethin mukaan monien bisnesjohtajien suurin ongelma, sillä hänen nähdäkseen johtajat ovat jumissa menneisyydessä ja näin ollen heistä tulee pian haiden ruokaa.

Tämä on Engesethin mielestä ongelma myös rakennusalalla tällä hetkellä. Hänen mukaansa rakennusala on konservatiivinen ja muutosvastainen, eikä se ole ollut toimissaan tarpeeksi läpinäkyvä.

Stefan Engeseth ennustaakin, että tulevaisuudessa kaikki rakennusprojektia koskevat päätökset tehdään ennen kuin rakennusyhtiötä on valittu. Hän arvioi, että tulevaisuudessa talon omistaja tulee saamaan automaattisesti tiedon, kun talo vaatii korjausta ja omistajalla on mahdollisuus päästä käsiksi kaikkeen tarvittavaan informaatioon ilman, että rakennusyhtiöitä tarvii ottaa mukaan päätöksentekoon.

Engeseth arvelee, että rakennusyhtiöt yrittävät kyllä vastustaa muutosta, mutta ennen pitkää suuret it-yhtiöt tulevat hallitsemaan rakennusprojekteja ja rakennusyhtiöt ovat vain palveluntuottajia it-yhtiöille. Muutos on Engesethin mukaan itse asiassa jo alkanut: usean lähteen mukaan IBM on jo nyt mukana rakennusprojektissa Tukholmassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)