LM: Nokian Renkaita vastaan puuhataan joukkokannetta

Muutama sata Nokian Renkaiden testivoittajarenkaita ostanutta suomalaisasiakasta hakee yhtiöltä korvauksia testivilpin vuoksi, kertoo Lännen Media.

  • LKS 20160308 LKS 20160227 - Nokian Renkaiden talvirengas autossa Helsingissä 27. helmikuuta 2016. Perjantaina paljastui, että yhtiö on manipuloinut autolehdissä julkaistuja rengastestituloksia jo vuosia. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Nokian Renkaat manipuloi vuosia autolehdissä julkaistuja rengastestituloksia.

    ()

Joukkokannetta valmisteleva asianajaja Herkko Hietanen kertoo muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa jutussa aloittavansa korvausneuvottelut rengasyrityksen kanssa huhtikuun alussa.

Hänen mukaansa joukossa on ihmisiä ja yrityksiä, joista osa on hankkinut autoihinsa vuosien varrella useat renkaat.

– Vaikka kantajien määrä on sadoissa, rengassarjoja on kuitenkin huomattavasti enemmän. Ei tässä varmaan puhuta miljoonakorvauksista, enkä usko, että tällä on yhtiön tulokseen merkittävää vaikutusta, mutta monelle asiakkaalle periaate on rahallista hyvitystä tärkeämpi, Hietanen kertoo lehdelle.

Käytännössä puhutaan kaikkiaan muutamien kymmenien tuhansien eurojen korvauksista.

Hietasen mukaan testivoittaja- ja keskivertorenkaalla on ollut noin 30 prosentin hintaero. Hän pitääkin 30 prosentin hinnanalennusta sopivana korvauksena noin 400–1600 euron arvoisesta rengassarjasta.

– Näyttäisi siltä, että ilman näitä vilppejä renkaat olisivat sijoittuneet keskisarjaan. Alennusprosentti on laskettu tämän perusteella, Hietanen sanoo.

Joukkokanteeseen voi ilmoittautua mukaan vielä maaliskuun loppuun saakka.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.