Verkkouutiset

Laivaristeilyjen peruutusoikeus jatkossa valmismatkalain mukaan

Yli kahdeksan tunnin laivaristeilyt katsotaan jatkossa valmismatkoiksi ja niitä koskevat valmismatkalain säännökset, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tähän saakka laivaristeilyjä on pidetty reittimatkoina eikä valmismatkoina. Jatkossa kuitenkin risteilyjä pidetäänkin valmismatkoina, ja laivayhtiöiden on asetettava vakuus risteilymatkustajien maksamille ennakkomaksuille. Muutokset eivät koske reittimatkustajia.

Vakuudesta voidaan korvata konkurssitilanteessa kuluttajille heidän saatavansa ja maksaa paluukuljetukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kilpailu- ja kuluttajavirasto muistuttaa lisäksi, että risteilyjä koskevat jatkossa myös valmismatkalain markkinointi- ja sopimusehtosäännökset kuten peruutusoikeus ja mahdollisuus saada apua ongelmatilanteissa. Kuluttajalle on myös etukäteen kerrottava, että kyseessä on valmismatka.

Lyhyet päiväsaikaan tehdyt alle kahdeksan tunnin risteilyt eivät kuulu muutoksen piiriin, mutta muuten muutos koskee esimerkiksi risteilyjä Helsingistä Tukholmaan, Tallinnaan ja Pietariin sekä Turusta Tukholmaan.

Virasto kertoo alan toivoneen riittävää siirtymäaikaa, minkä vuoksi virasto on siirtänyt uusien vakuuspäätösten antamisen viime vuoden syksystä tämän vuoden maaliskuun alkuun.

Muutos perustuu EU-tuomioistuimen ratkaisuun ja kuluttajariitalautakunnan ratkaisusuositukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)