Verkkouutiset

Suomalaisten korkeakoulujen yhteistyö yritysten kanssa kattavinta maailmassa

Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyö on kansainvälisten yritysjohtajakyselyjen mukaan Suomessa kattavampaa kuin missään muussa maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tulokset käyvät ilmi Sivistystyönantajien selvityksestä, jossa tutkittiin korkeakoulujen ja työelämän yhteistyötä. Selvitystä varten haastateltiin Sivistystyönantajien jäsenkorkeakoulujen rehtorit (24) ja käytiin läpi korkeakoulujen strategiat.

Lisäksi tehtiin laaja selvitys kansainvälisiin tilastoraportteihin ja -aineistoihin sekä kansainvälisiin kyselytutkimuksiin korkeakoulujen työelämäyhteistyöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tulosten mukaan Suomessa verkostoituminen korkeakoulujen ja yritysten välillä on helppoa. Tätä auttaa suomalaisen yhteiskunnan homogeenisuus sekä myönteinen suhtautuminen koulutukseen. Korkeakoulujen ja työelämän välillä ei ole hierarkioita, mikä edistää keskinäisen luottamuksen syntyä ja avointa toimintakulttuuria.

Korkeakouluverkon alueellinen laajuus ja keskimäärin nuori ikä ovat osaltaan työelämäyhteistyötä vahvistavia tekijöitä. Alueellisesti läsnä olevat korkeakoulut ovat yrityksille tuttuja ja helposti lähestyttäviä.

Niin ikään suuri osa suomalaisista korkeakouluista on varsin nuoria ja perustettu tukemaan työelämän, teollisuuden tai ammattikuntien kehittymistä. Yhteistyötä ovat konkreettisesti edistäneet muun muassa opiskelijoiden työelämäharjoittelu, yrityksille ja yhteisöille tehtävät opinnäytetyöt sekä Tekes-rahoitus.

Korkeakoulujen yhteistyö muun työelämän kanssa on laajaa, monipuolista ja monimuotoista. Uudenlaisia yhteistyön tapoja syntyy koko ajan. Opiskelijat ja työelämä kohtaavat entistä enemmän jo opintojen aikaisissa projekteissa.

Myös korkeakouluista jo työelämään siirtyneet opiskelijat ovat aiempaa enemmän mukana korkeakoulujen kehittämisessä. Kaikissa näissä yhteistyömuodoissa on silti vielä laajentamisen mahdollisuuksia.

Korkeakoulut toivovat työelämältä ennen kaikkea kiinnostusta korkeakouluja ja yhteistyötä kohtaan, sekä halua yhdessä etsiä, rakentaa, kehittää ja ylläpitää toimivia yhteistyömalleja.

– Opiskelijoiden työelämän harjoittelukäytäntöjä pidettiin erittäin hyvänä yhteistyömuotona ja harjoittelupaikkoja toivottiinkin vielä nykyistä enemmän ja myös ennakkoluulottomasti eri aloille, Sivistystyönantajat kertoo tiedotteessaan.

Sivistystyönantajat on Elinkeinoelämän keskusliiton jäsen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)