Verkkouutiset

Toimitusjohtaja Leppä: Kemianteollisuudelle annetaan mahdollisuus menestyä

Kemianteollisuus ry on tyytyväinen, että tuore neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta perustuu toisaalta realistiseen tilannekuvaan ja toisaalta selkeään visioon tulevaisuuden rakentamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Lepän mukaan Suomessa toimivan kemianteollisuuden kannalta keskeisiä strategisia painopistealueita neuvottelutuloksessa ovat suomalaisten yritysten kilpailukyvyn parantaminen ja kasvun vauhdittaminen, koulutuksen ja osaamisen kehittäminen, biotalouden edistäminen sekä turhan byrokratian ja sääntelyn purkaminen.

Hallitusohjelmassa ehdotetaan käyttöönotettavaksi päästökaupan epäsuorien sähköhintavaikutusten kompensaatiojärjestelmä, joka rahoitetaan päästökauppatuloilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Päästökaupan kompensaatiojärjestelmällä on tärkeä merkitys Suomessa toimivan kemianteollisuuden kilpailukyvylle. Päätös on erittäin tervetullut, sanoo Leppä tiedotteessaan.

Koulutuksen ja osaamisen kannalta ohjelmassa on hänen mielestään aihetta sekä iloon että huoleen.

– Hallitusohjelman kärkihankkeena oleva toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi on taloudelliset realiteetit ja työelämän tarpeet huomioon ottaen perusteltu. Kaavaillut leikkaukset esimerkiksi Tekesin avustuksiin ja lainoihin iskevät puolestaan pahasti etenkin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, sanoo Leppä.

Biotalouden kehittämisessä kemianteollisuudella ja kemian osaamisella on keskeinen rooli.

– Biotalouteen pohjautuvan teollisuuden innovaatiotoiminnan, teknologian ja viennin edistäminen ovat tulevaisuuteen suuntautuneita toimenpiteitä.

– Myönteistä on, että hallitus lupaa olla lisäämättä teollisuuden kustannuksia vaalikauden aikana. Samaan aikaan luvataan vakiinnuttaa isojen teollisten hankkeiden lupaprosessien kiirehtimismenettelyä ja rutiinilupa-asioita siirretään ilmoitusmenettelyyn.

– Näyttää siltä, että tuleva hallitus ymmärtää kemian ja kemianteollisuuden keskeisen merkityksen suomalaiselle kansantaloudelle ja hyvinvoinnille, Leppä jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)