Verkkouutiset

Kauppalehti: Yhtiöissä ei olla valmiita heittämään työtä Venäjällä hukkaan

Suurin osa Venäjällä bisnestä tekevistä pörssiyhtiöistä näkee Venäjän oleellisena osana konsernin nykyistä strategiaa, kertoo Kauppalehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Analyysitalo Inderesin kyselystä kymmenelle Venäjällä toimivalle pörssiyhtiölle selviää Kauppalehden mukaan, että pitkäjänteistä työtä ei olla valmiita heittämään hukkaan nykyisen kriisin takia.

Muun muassa Tikkurila, Aspo, Fortum, Nokian Renkaat, SRV ja Yleiselektroniikka ilmoittivat kyselyssä, ettei nykyinen tilanne aiheuta muutoksia yhtiön pitkän aikavälin strategiaan Venäjällä.

Esimerkiksi SRV:n toimitusjohtajan Jukka Hienosen mukaan yhtiö pyrkii jatkamaan toimintaansa Venäjällä kaikissa olosuhteissa.

Joidenkin mielestä Venäjän heikko markkinatilanne on jopa avannut hyvän paikan vahvistaa suhteellista asemaa, kun osa kilpailijoista empii Venäjän-investointiensa kanssa.

Useat yhtiöt ovat kuitenkin huolissaan kriisin vaikutuksista rahoitussektoriin ja venäläisen pankkijärjestelmän toimivuuteen. Myös mahdollinen asenneilmapiirin muutos länsimaisia tuotteita huolettaa monia.

Stockmann ei aio tehdä lisäinvestointeja Venäjälle. Käynnissä on konsernin strategian arviointi, ja lopputuloksella voi viestintäjohtaja Nora Malinin mukaan olla merkittävä vaikutus nykymallisen liiketoiminnan rakenteisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)