Verkkouutiset

It-alan peruspalkat keskimäärin 4 410 euroa kuukaudessa

It-alan peruspalkat ovat keskimäärin 4 410 euroa kuukaudessa. Kasvua viime vuodesta on 2,2 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

IT-ura -tutkimus 2014 aineiston perusteella tieto- ja viestintätekniikan aloilla palkat ovat nousseet keskimääräistä enemmän.

Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden heinä-syyskuussa palkat nousivat keskimäärin 1,3 prosenttia edellisestä vuodesta. Syys-lokakuussa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan IT-alan palkat puolestaan ovat nousseet 2,2 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Nämä luvut eivät toki ole suoraan verrannollisia tutkimusaineiston erilaisuudesta johtuen, mutta ne antavat hyvän kuvan siitä, että IT-alan palkkakehitys on taloudelliseen tilanteeseen nähden ollut varsin hyvä, sanoo Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry TIVIA:n toiminnanjohtaja Robert Serén.

IT-ammattilaisten kyselyaineistosta laskettu peruspalkan keskiarvo on 4410 euroa kuukaudessa ja mediaanipalkka, jota enemmän ja vähemmän ansaitsevia on yhtä paljon, on 4200 euroa kuukaudessa.

Kokonaisansion keskiarvo, johon on laskettu peruspalkan lisäksi luontaisedut sekä ylityökorvaukset ja vastaavat lisät, mutta ei vuosibonuksia, on 4649 euroa kuukaudessa ja mediaani on 4320 euroa kuukaudessa.

Myös IT-alan palkkojen tasa-arvoisuus on säilynyt. Kun Suomessa naisten palkat ovat keskimäärin 80 prosenttia miesten palkoista, niin IT-alalla miesten peruspalkan keskiarvo on 4 443 euroa kuukaudessa ja naisten 4 324 eli eroa on 119 euroa. Peruspalkka naisilla on siis 97 prosenttia miesten palkasta. Kokonaisansioissa ero on hieman suurempi.

IT-ura -tutkimuksen toteuttaa vuosittain Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry, TIVIA (entiseltä nimeltään Tietotekniikan liitto). Käytännön tutkimustyön teki Innolink Research Oy. Kysely tehtiin internet-kyselynä ja siihen vastasi 1640 IT-alan ammattilaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)