Verkkouutiset

”Uudet omakotitalot myyvät tällä hetkellä hyvin vanhempiin, remonttia vaativiin verrattuna”

Omakotitalojen ostajat ovat Huoneistokeskuksen mukaan nyt hyvin tarkkoja siitä, että saavat rahoilleen vastinetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoen mukaan alkuvuosi on ollut omakotitalokaupoilla hyvin pitkälti viime vuoden kaltainen.

– Asuntokaupan patouman purkautuminen tulee luultavasti piristämään myös pientalokauppaa tänä vuonna ja hyvän tarjonnan vuoksi ostajilla on varaa mistä valita, Asteljoki kertoo Huoneistokeskuksen tiedotteessa.

Monilla on Asteljoen mukaan edelleen se käsitys, että kesällä omakotitalokauppa on vilkkaimmillaan. Hän kuitenkin arvioi, että nykyään vuodenaikaa enemmän asuntokauppoja ohjaavat perhetilanne sekä koulut ja työpaikat.

Ostajat ovat hän mukaansa myös hyvin tarkkoja siitä, että saavat rahoilleen vastinetta, eivätkä vanhat kohteet välttämättä aina täytä kaikkia odotuksia.

– Uudet omakotitalokohteet myyvätkin tällä hetkellä hyvin vanhempiin, remonttia vaativiin omakotitaloihin verrattuna. Samalla uudiskohteiden myynti asettaa tietynlaiset raamit myös vanhojen kohteiden hinnoille, Asteljoki kertoo.

Etenkin pienet ja kompaktit pientalot ovat hänen mukaansa kysyttyjä, sillä asumiskustannukset halutaan pitää kohtuullisina.

– Ostajat laskevat kokonaiskustannukset tarkkaan ja punnitsevat vaihtoehtoja. Sama näkyy myös uudisrakentamisessa eikä isoja omakotitaloja rakenneta enää samaan tahtiin kuin ennen, Asteljoki huomauttaa.

Huoneistokeskus julkaisi perjantaina perinteisen markkinakatsauksensa sijaan vain aihetiedotteen, koska markkinatietoa huhtikuulta ei ole toistaiseksi saatavilla hintaseurantajärjestelmän vaihtamisen takia.

Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 1,1 prosenttia edellisvuodesta. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 3,5 prosenttia ja muualla maassa 0,8 prosenttia.

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat loka-joulukuussa koko maassa 0,9 prosenttia edellisvuodesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)