Verkkouutiset

HS: Terveyskaupalla menee mukavasti

Terveysbuumi ja verkkokauppa edistävät Helsingin Sanomien mukaan terveyskaupan myyntiä, ja myös ulkomaille tähyillään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Luomuruokaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju Ruohonjuuri etsii Helsingin Sanomien mukaan ensimmäiselle ulkomaille avattavalle myymälälleen liiketilaa Tukholmasta. Kotimaassa uusia myymälöitä pyritään perustamaan 1–2 vuodessa.

Myös pähkinöitä ja muita elintarvikkeita myyvä Punnitse & Säästä -ketju perustaa uusia myymälöitä etenkin pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kiinnostus terveyttä, hyvinvointia ja ekologisuutta kohtaan tukee Helsingin Sanomien mukaan myyntiä. Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-ahon mukaan ihmiset ovat hyvin tarkkoja siitä, mitä syövät, ja moni säästää jossain muussa kuin ruuassa.

Punnitse & Säästä -ketjun taustalla olevan Parhaat Eväät -yhtiön toimitusjohtaja Juuso Siro muistuttaa lehdelle, että vuosikymmeniä sitten ruoka viljeltiin itse. Tehotuotanto on hänen mukaansa kasvattanut luomun kysyntää.

Myös verkkokauppa on tärkeä. Ruohonjuuren nettikauppa kasvaa Ranta-ahon mukaan yli 30 prosenttia vuodessa, minkä hän uskoo tukevan myymälöitä.

Ruohonjuurella on 120 työntekijää. Sen liikevaihto kasvoi viime vuonna 16,3 miljoonaan euroon. Liikevoittoa kertyi 1,1 miljoonaa euroa

Punnitse & Säästä -ketjulla työntekijöitä on 138. Siro kumppaneineen osti viime marraskuussa konkurssiin hakeutuneen ketjun liiketoiminnan takaisin sijoitusyhtiö DKW Partnersilta, jolle hän myi sen vuonna 2012. Kesäkuussa kerrottiin toiminnan vakiintumisesta ja huhtikuun voitollisesta tuloksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)