Verkkouutiset

Oikaisulautakunta hylkäsi Fortumille määrätyt jättiveromätkyt

Konserniverokeskuksen oikaisulautakunta hyväksyi yksimielisesti Fortumin oikaisupyynnön, joka koski verottajan joulukuussa 2013 vuodelta 2007 määräämiä jälkiveroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Konserniverokeskus määräsi jälkiverot Fortumin belgialaiseen tytäryhtiöön vuonna 2007 muodostuneen tulon perusteella. Tuloa on jo paikallisen verolainsäädännön mukaan verotettu Belgiassa. Kansainvälisten verotusperiaatteiden mukaisesti verot maksetaan siihen maahan, jossa tulot muodostuvat, eikä samaa tuloa voi verottaa useampaan kertaan.

Veronkorotuksineen ja korkoineen jälkiverot olivat yhteensä 136,4 miljoonaa euroa.

Fortumin verojohtaja Reijo Salon mukaan oikaisulautakunnan päätös oli yhtiölle odotettu ja tervetullut.

– Toivon, että se ennakoi verottajan tulkintaa myös tulevaisuudessa. Toimintaympäristön ja sen osana verotuksen ennakoitavuus on pääomaintensiivisille yhtiöille, kuten Fortumille, ensiarvoisen tärkeää, Salo sanoo Fortumin tiedotteessa.

Veronsaajien oikeudenvalvontayksiköllä on asiassa valitusoikeus. Fortumilla on meneillään verotarkastus Suomessa myös vuosien 2008-2011 osalta. Konserniverokeskus ei ole ilmoittanut tämän tarkastuksen jatkosta muuttuneessa tilanteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)