Verkkouutiset

Fortum aikoo panostaa Venäjän tuulivoimamarkkinoille

Energiayhtiö Fortum kertoo tulostavoitteidensa Venäjällä täyttyneen, ja yhtiö aikoo myös ottaa osansa maan tuulivoimamarkkinoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fortum ja Venäjän valtion kehitysyhtiö Rusnano ovat päättäneet yhteistyösopimuksesta, jonka tavoitteena on varmistaa mahdollisuus takuuhinnan piirissä olevan tuulivoiman rakentamiseen Venäjällä.

Fortumin mukaan yhteistyön eteneminen riippuu useista tekijöistä, kuten Venäjällä edellytettävistä tuulivoimakomponenttien kotimaisuusvaatimuksista sekä huutokauppojen tuloksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Fortumin yhteisyritykseen sijoittaman oman pääoman määrä on enimmillään 15 miljardia ruplaa eli noin 240 miljoonaa euroa. Pääomaa sitoutuu, mikäli investointipäätöksiä tehdään noin viiden vuoden aikana. Projektit rahoitetaan yhteisyritykseen sijoitetulla omalla pääomalla ja lainarahoituksella.

Fortumin pitkän aikavälin tavoite tuulivoimatuotannoksi Venäjällä on noin 500 megawattia. Tänä vuonna Fortum ottaa käyttöön 35 megawatin tuulivoimapuiston Venäjällä, jolle saadaan takuuhinta 15 vuodeksi.

Fortumin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa vuodentakaisesta 989 miljoonasta 1,23 miljardiin euroon. Liikevoitto kasvoi 369 miljoonasta 389 miljoonaan euroon.

– Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli varsin tyydyttävä, kertoo Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark osavuosikatsauksessa.

Alkuvuoden onnistujiin kuului Lundmarkin mukaan jälleen yhtiön Venäjä-segmentti. Sen vertailukelpoinen liikevoitto oli 132 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 79 miljoonaa euroa. Edellisten 12 kuukauden vertailukelpoinen liikevoitto oli 277 miljoonaa euroa, mikä ylitti segmentin 18,2 miljardin ruplan liikevoittotavoitteen.

– Odotimme saavuttavamme tavoitteen vuosien 2017–2018 aikana – kuten olemme useaan otteeseen kertoneet – ja nyt voimme todeta, että tavoite saavutettiin aikataulun mukaisesti, Lundmark toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)