Verkkouutiset

Energiateollisuus kiittää energialinjauksia

Parlamentaarisen energia- ja ilmastokomitean kannanotot ovat energia-alan näkökulmasta onnistuneita, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On merkittävää, että kaikki eduskuntapuolueet ovat nyt sitoutuneet yli hallituskausien ulottuviin yhteisiin tavoitteisiin, jotka linjauksineen pohjautuvat huolelliseen tutkimuslaitosten laatimaan skenaariotyöhön. Se luo energiateollisuudelle toimintavarmuutta, edellytyksiä investoida ja edetä kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää, toteaa Juha Naukkarinen tiedotteessaan.

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen, toimivat markkinat ja kustannustehokkuus on otettu politiikan keskiöön. Naukkarisen mukaan nämä ovat seikkoja, joita Energiateollisuus on tarjonnut pitkäjänteisen ja kestävän energiapolitiikan lähtökohdiksi.

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiselle energiateollisuus tarvitsee selkeät tavoitteet ja toimivan päästökaupan.

– Toivottavasti vuoden 2030 päästötavoitteista saadaan sovittua ensi viikon Eurooppa-neuvostossa, Naukkarinen tähdentää.

Komitean työssä korostetaan pohjoismaisten ja eurooppalaisten sähkömarkkinoiden kehittämistä toimitusvarmuuden ja kustannustehokkuuden parantamiseksi.

Naukkarisen mielestä on tärkeää, että tämä linjaus otetaan huomioon myös päätettäessä ydinvoimalaitosten periaatepäätöksistä.

– Ilman merkittäviä investointeja Suomen sähköntuotantokapasiteettiin tulee entistä suurempi vajaus jo keskipitkällä aikavälillä.

Energiateollisuus tukee myös komitean linjausta siitä, että yhdistetyn sähkön ja lämmön tuotannon kilpailukyvystä pidetään huolta ja että sähkön pientuotantoa edistetään.

Komitea on ottanut vahvasti kantaa myös energiaomavaraisuuden parantamiseksi. Kotimaiset energialähteet, turve mukaan lukien, on asetettu fossiilisten tuontipolttoaineiden edelle. Naukkarisen mukaan Energiateollisuus tukee omavaraisuuden vahvistamista.

Lue myös: Hiilineutraali Suomi on mahdollinen tavoite

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)