Verkkouutiset

Naiset pitävät suomalaista johtamiskulttuuria epätasa-arvoisena

Naiset ovat kiinnostuneita johtotehtävistä, mutta alle viidennes kokee, että suomalainen johtamiskenttä on tasa-arvoinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viestintoimisto Ellun Kanojen tutkimuksen mukaan alle kolmannes työikäisistä naisista katsoo, että miehillä ja naisilla on yhdenmukaiset mahdollisuudet edetä johtotehtäviin.

Yli puolet vastaajista on kiinnostunut ylimmän johdon tehtävistä jossain vaiheessa uraansa ja 72 prosenttia naisista kertoo olevansa kiinnostunut keskijohdon tehtävistä jossakin vaiheessa uraansa. Vastaajista 71 prosenttia on sitä mieltä, että heissä on ainesta johtajiksi.

Ellun Kanojen Mitä tapahtuu huomenna työnantajuudelle -väitekirjassa on luodattu työnantajien tulevaisuutta. Yksi kirjan päähuomioista on, että yritykset tarvitsevat uudistuakseen monimuotoista johtamista, sekä miehiä että naisia johtotehtäviin.

Kirjan mukaan muuttuvassa maailmassa on vaikea motivoida ihmisiä työskentelemään innostuneesti, jos tavoitteena on pelkästään osakkeen omistajien tilipussin kasvattaminen. Tarvitaankin innostavia ja vahvoja yrityskulttuureita, joissa työntekijät tulevat kuulluksi ja tekemistä ohjaa merkityksellinen yhteinen päämäärä sekä yhteen hiileen puhaltaminen.

– Kulttuuri voidaan nähdä eräänlaisena työyhteisön liimana, joka pitää porukan kasassa ja ohjaa tekemistä oikeaan suuntaan. Johtajat ovat käveleviä esimerkkejä yrityskulttuurista. Yrityskulttuuriin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se on myös merkittävä rekrytointivaltti, joka voi houkutella organisaatioon parhaimmat ja sopivimmat tyypit, toteaa Ellun Kanojen työnantajakuva-asiantuntija Maria Vesanen.

Tutkimus toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 27.10-3.11.2014. Tutkimukseen vastasi 1437 työikäistä naista. Tutkimuksen toteutti T-Media Oy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)