Verkkouutiset

Suomen elinkeinoelämän kaikki luottamusindikaattorit miinuksella

Suomen elinkeinoelämän kaikkien päätoimialojen luottamusindikaattorit alenivat syyskuussa edelliskuuhun verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n mukaan teollisuusyritysten luottamusindikaattorin syyskuun saldoluku on -11, kun saldoluku oli elokuussa -8. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +2.

Tilaustilanne on yleisesti normaalia huonompi ja valmiiden tuotteiden varastot ovat hieman tavanomaista suuremmat. Tuotannon ennakoidaan edellisten kuukausien tavoin lisääntyvän hienokseltaan lähikuukausien aikana.

Tuotantokapasiteetti oli syyskuussa edelliskuuta heikommin hyödynnettynä, sillä vain 55 prosenttia vastaajista arvioi kapasiteetin olevan kokonaan käytössä.

Suomen teollisuuden luottamus oli elokuun EU-vertailussa toiseksi matalimmalla.

Rakentamisen luottamusindikaattori jatkoi laskuaan ja luottamus on jo selvästi normaalia heikommissa lukemissa. Indikaattorin saldoluku oli syyskuussa -40, kun elokuussa vastaava saldoluku oli -34. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli elokuussa EU-maiden heikompien joukossa.

Myös palveluyritysten luottamus notkahti syyskuussa miinukselle. Indikaattorin saldoluku oli -9, mikä on selvästi elokuun saldolukua +4 heikompi lukema. Pitkän aikavälin keskiarvo on +14.

Palveluyritykset arvioivat yleisen suhdannekehityksen olleen heikkoa viime kuukausien aikana. Myynti väheni hieman syyskuussa. Myyntiodotukset ovat edelliskuuta varovaisemmat ja myyntimäärät kasvanevat loppuvuoden aikana vain vähän.

Suomen palveluyritysten luottamus oli elokuussa selvästi EU-keskiarvoa alempi.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori aleni syyskuussa neljä pistettä. Indikaattorin tuorein saldoluku on -23, kun saldoluku oli elokuussa -19. Luottamus on selvästi normaalia alemmissa lukemissa, sillä pitkän aikavälin keskiarvo on -1.

Suomessa vähittäiskaupan luottamus sai elokuussa EU-maiden heikoimman lukeman.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)