Verkkouutiset

Deutsche Bank tarvitsee kipeästi rahaa – Saksan valtio ei tule apuun

Saksan suurin pankki Deutsche Bank on vaikeuksissa, mutta liittovaltio ei aio tulla sen apuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan hallitus teki maanantaina selväksi, että Deutsche Bankin on turha odottaa tukea valtiolta. Sen seurauksena pankin osakkeen kurssi putosi yli kuusi prosenttia.

Saksan hallituksen viestintäjohtajan Steffen Seibertin mukaan ”ei ole syitä sellaisille spekulaatioille”, että liittovaltiota edes olisi pyydetty tai pyydettäisiin apuun.

Focus-aikakausilehden mukaan liittokansleri Angela Merkel (CDU) ilmoitti Deutsche Bankin varatoimitusjohtajalle John Cyranille kesällä, että hallitus ei ole valmis pääomittamaan pankkia. Deutsche Bank kuitenkin ilmoitti, että Cryan ei olisi missään vaiheessa pyytänyt liittokanslerilta hallitusta puuttumaan Yhdysvaltain oikeusministeriön tutkintaan.

Deutsche Bankin tuoreimmat ongelmat ovat syntyneet siitä, että Yhdysvaltain oikeusministeriö on ehdottanut, että Deutsche Bank maksaisi 14 miljardia dollaria sovitellakseen tutkinnan liittyen asuntolainajohdannaisiin. Kyse on vuoden 2008 finanssikriisiin johtaneista johdannaiskaupoista.

Deutsche Bank ei ole aikeissa maksaa ehdotettua sovittelusummaa, ja sijoittajat epäilevät, ettei oikeusministeriö määräisi niin suurta sakkoa. Silti jo neljän miljardin dollarin sakot aiheuttaisivat Deutsche Bankille ongelmia, ja edellyttäisivät, että pankki keräisi uutta pääomaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)