Verkkouutiset

HS: Asp-säästämisen ehtoihin tulossa helpotuksia

Asuntoministeri Pia Viitasen (sd) mukaan ikärajojen, lainamäärien ja korkotuen määrien muuttaminen on harkinnassa, uutisoi Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nykysääntöjen mukaan asuntosäästöpalkkio-tilin voi avata 18–30 -vuotias ensiasuntoaan varten säästävä. Erityisesti yläikärajaan on toivottu muutoksia, sillä monella yli kolmikymppiselläkin olisi tarve asuntosäästämiseen. Pankit olisivat valmiit myös alaikärajan alentamiseen, mutta Viitasen mukaan siihen voi liittyä ongelmia.

Asp-tilejä avattiin viime vuonna 29 000 kappaletta ja tänä vuonna niitä on avattu jopa viime vuotta vilkkaammin. Suosion takana on asp-tilin markkinatilanteeseen nähden hyvä korko. Pankki maksaa asp-tilille yhden prosentin koron ja sitten kun säästösumma on kasassa, koko määrälle maksetaan 2-4 prosentin lisäkorko asuntokaupan yhteydessä.

Asp-säästämiseen liittyy myös valtion korkotuki kymmeneksi vuodeksi. Asp-säästämisen huonoihin puoliin kuuluu lainakatot. Helsingissä asp-lainaa voi saada korkeintaan 145 000 euroa, joka riittää hädin tuskin yksiön ostamiseen.

Asp-säästämisen muutokset tulevat hallituksen käsittelyyn budjettiriiheen eli elokuun loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)