Verkkouutiset

Jan Vapaavuori: Yksityinen sektori maksaa julkisen sektorin palkat

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori peräänkuuluttaa entistä parempaa vuoropuhelua yksityisen sektorin, poliittisten päättäjien ja tutkijoiden välille, jotta suomalainen teollisuus pääsisi kasvuun ja uuteen kukoistukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämä on kansallinen kysymys, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) summasi avatessaan Suomen teollisuuden tulevaisuutta luotaavan Selkärankaseminaarin.

Vapaavuori arvioi, ettei suuri osa poliitikoista ymmärrä yritysten toiminnan logiikkaa, mutta eivät yrityksetkään ymmärrä poliittisen toiminnan logiikkaa. Hänen mukaansa yhteiskunnan eri osapuolien vuoropuhelu on Suomessa ollut perinteisesti vahvaa, mutta nyt sillä on erityistä merkitystä, kun globaali kilpailu on kiristynyt.

Vapaavuori muistutti, mistä suomalainen hyvinvointi syntyy: yritysten menetyksestä.

– Yksityinen sektori maksaa julkisen sektorin palkat, ministeri konkretisoi.

Vapaavuori pohdiskeli, ovatko päättäjät sittenkään täysin sisäistäneet teollisuuden merkityksen Suomen menestykselle. Hänen mukaansa uusi nousu ei voi syntyä vain uusien alojen kasvun myötä vaan myös perinteisen teollisuuden on päästävä vauhtiin: 25 suurinta yritystä vastaavat 50 prosenttia Suomen viennistä. Tarvitaan siis kustannuskilpailukyvyn parantamista, ei pelkästään uusia pääomia kasvuyrityksiin.

– Tarvitsemme kanta-asiakasohjelman ja hullut päivät. Viime kädessä kysymys on yritysten kilpailukyvystä, Vapaavuori kiteytti.

Vapaavuoren mukaan yhtä lailla, kun tarvitaan vanhjaa ja uutta teollisuutta, tarvitaan myös pk-yritysten ja suuryhtiöiden yhteistyötä. Vapaavuori arvioi, että suuri osa uusista työpaikoista syntyy pk-yritysiin, mutta niiden menestys on riippuvainen suurten yritysten menestyksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)