Verkkouutiset

Ekonomisti varoittaa AAA-luokituksen menettämisestä – ”rakenneuudistukset toteutettava”

OP-Pohjolan pääekonomistin Reijo Heiskasen mukaan hallituksen rakenneuudistuspaketin ja kuntatalouden säästöohjelman toimeenpano vaikuttavat Suomen kolmen A:n luottoluokitukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Rakenneuudistuksilla ja säästöillä on pidemmällä aikavälillä vaikutusta luottoluokitukseen, Reijo Heiskanen sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Hallituksen sopima rakenneuudistuspaketti merkitsee kahden miljardin euron tasapainottamista kuntatalouteen. Kuntien omilla toimilla mukaan lukien veronkorotukset tavoitellaan noin miljardin euron säästöjä, ja toinen miljardi on tavoite säästää kuntien tehtäviä purkamalla.

Suomi on euroalueen ainoa maa, jonka luottolukituksella on vakaat näkymät. Suomella on muun muassa matala nettovelka.

Heiskanen pitää tärkeänä, että rakenteellisia uudistuksia saadaan aikaan.

– Jos me emme osoita kykyä tehdä kipeitä päätöksiä pidemmällä aikavälillä, luottoluokittajat alkavat vähitellen muuttamaan käsityksiään siitä, kuinka hyvin reagoimme näihin tilanteisiin.

– Sillä on pitkäaikaisia vaikutuksia luottoluokitukseen, jos luottamus päätöksentekokykyymme heikentyy. Silloin kyse ei ole lyhytaikaisesta häiriöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)