Verkkouutiset

Entinen talousjohtaja TE:lle: Nokialla olisi ollut varaa pitää puhelinliiketoiminta

ABB:n palvelukseen siirtyvä Nokian talousjohtaja uskoo, että myös toisenlainen toimintamalli Microsoft-kauppojen kohdalla olisi ollut kestettävissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Koko ajan oli vierellä skenaario, jossa Nokia pitäisi puhelinliiketoiminnan, tekisi siitä huomattavasti pienemmän ja ostaisi verkkobisneksen, Timo Ihamuotila kertoo Talouselämässä Nokian tekemistä laskelmista ennen Microsoft-kauppaneuvotteluja.

Vaikka rahan kanssa olisi tehnyt tiukkaa, puhelinliiketoiminnan pitäminen olisi Ihamuotilan mukaan ollut kuitenkin täysin mahdollista.

– Kyllä minusta Nokialla olisi ollut taseresursseja toteuttaa myös sellainen strategia, mutta matkapuhelinten myynti oli taloudellisessa mielessä ehdottomasti fiksumpaa.

Väistyvä talousjohtaja korostaa, että kaikkien vaihtoehtojen laskeminen ennen yrityskauppoja on tärkeää.

– Systemaattisesti pitää pyrkiä välttämään tilannetta, jossa on pakko tehdä jokin kauppa. Ja parasta on, jos neuvottelussa pääsee sellaiseen tilanteeseen, että vastapuoli haluaa tehdä kaupan vielä vähän enemmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)