Verkkouutiset

Euroalueen rahaministereitä vaaditaan antamaan velkahelpotuksia Kreikalle

IMF vaatii realismia Kreikan velkaneuvotteluihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Christjne Lagarde vetoaa kirjeessään euroalueen rahaministereille, että heidän tulisi käynnistää välittömät neuvottelut velkahelpotuksista Kreikalle.

Financial Timesin haltuun saamaan kirjeen mukaan Lagarde toteaa, että keskustelut kolmen miljardin budjettileikkauksista on kestänyt jo kuukauden ja täten käynyt hedelmättömäksi. Lagarden mukaan budjettileikkausten kanssa samaan aikaan tulisi käydä neuvottelut velkahelpotuksista – tai muutoin IMF vetäytyy Kreikan velkaohjelmasta.

”Uskomme, että spesifit talousreformit, velkojen uudelleen järjestely ja rahoitus pitäisi neuvotella rinnakkain”, Lagarde kirjoittaa.

”Jotta IMF voisi olla mukana uudessa Kreikka-tuessa, on ehdottoman tärkeää, että rahoitus ja velkahelpotukset Kreikan eurooppalaisilta yhteistyökumppaneilta perustuvat realismiin”, Lagarde jatkaa.

Erityisesti Saksa on vastustanut Kreikan velkahelpotuksia.

IMF pitää Kreikan ja EU:n välistä tavoiteasetantaa valtiontalouden ylijäämäst’ suhteessa bkt:hen epärealistisena. Tavoite on 3,5 prosenttia vuoteen 2018 mennessä. Ylijäämä lasketaan Kreikan tapauksessa siten, että velanhoitokulut eivät ole mukana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)