Verkkouutiset

HS: Sipilä ehdottaa digilehtitilausten alv:n alentamista

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kannattaa valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) ehdottamaa lehtien tilausmaksujen arvonlisäveron alentamista, Helsingin Sanomat kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos sellainen esitys tulee, ilman muuta kannatamme sitä, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi Helsingin Sanomille.

Hän ei kuitenkaan usko lehtitilausten veronalennuksen enää tehoavan, koska ”vahinko on jo tapahtunut”.

Sen sijaan Sipilän mielestä kiireellisintä olisi alentaa digitilausten arvonlisäveroa, joka on 24 prosenttia, kun printtilehdillä se on kymmenen prosenttia.

HS:n mukaan EU kuitenkin tulkitsee digilehtitilaukset palveluksi eikä tuotteeksi, joten alennetun verokannan soveltaminen niihin ei ole sallittua. Digitilausten verokannan alentamista on valmisteltu EU:ssa, mutta asia ei ole juuri edennyt.

Lehtitilausten arvonlisävero olisi mahdollista puolittaa kymmenestä prosentista viiteen, mikäli alin kymmenen prosentin arvonlisäverokanta korvattaisiin viiden prosentin verokannalla, joka on alin Euroopan unionissa hyväksyttävien verokantojen taso.

– Olen pyytänyt virkamiehiltäni selvitystä, miten alin verokanta voitaisiin muuttaa kymmenestä viiteen, valtiovarainministeri Antti Rinne kertoi Helsingin Sanomille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)