Verkkouutiset

Zyskowicz varoittaa plasebosäästöistä – hienoja tavoitteita vailla konkretiaa

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) mukaan hyviltä kuulostavia säästökohteita heitellään ilmassa kevein perustein.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) varoittaa ilmaan heitetyistä niin sanotuista lume- eli plasebosäästöistä. Zyskowiczin mukaan julkisuudessa pyöritellään tämän tästä hyviltä kuulostavia säästökohteita vailla konkretiaa.

Zyskowicz julkisti tänään oman listansa valtiontalouden säästöiksi. Samassa yhteydessä hän listasi myös julkisuudessa pyöriteltyjä säästökohteita, joiden takaa ei useinkaan paljastu täsmällisiä lukuja.

Zyskowiczin plasebolistalla ovat esimerkiksi ”työkykyä ylläpitävän toiminnan tehostaminen julkisen sektorin työpaikoilla”, ”tarpeettoman hallinnon ja byrokratian keventäminen ja karsiminen”, ”viranomaisten välisen tiedonvaihdon tehostaminen”, ”kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentäminen esimerkiksi miljardilla eurolla”, ”harmaan talouden torjunnan tehostaminen” ja ”Suomen muuttaminen ketteräksi ja kokeilevaksi yhteiskunnaksi”. Listalla on myös ”tupakoinnin kieltäminen lailla”, mitä kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) esitti omalla säästölistallaan.

Zyskowiczin listaus plasebosäästöistä löytyy kokonaisuudessaan tämän linkin lopusta.

Zyskowicz korostaa, että kyse on monien kohdalla tuiki tarpeellisista, jopa miljardiluokan asioista:

– Uusiksi säästöpäätöksiksi niistä ei kuitenkaan ole niin kauan, kun ei uskottavalla tavalla kerrota, miten ja millä euromäärällä konkreettinen menojen säästö syntyy, Zyskowicz painotti tiedotustilaisuudessa eduskunnassa maanantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)