Verkkouutiset

Sdp:n Pia Viitanen halua lisää veroja: ”Finanssisektorilla on lukuisia hyviä tulonlähteitä”

Pia Viitasen mukaan kapitalisaatiosopimusten verotuksen lisääminen olisi varsin oikeudenmukainen tulonlähde, sillä monet sopimuksiin sijoittajat ovat hyvin varakkaita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien kansanedustaja Pia Viitanen esittää, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus ottaisi käyttöön ”vielä hyödyntämättömät tulovirrat” valtion budjetissa. Viitasen mukaan esimerkiksi finanssisektori on aliverotettu ja sieltä olisi löydettävissä lukuisia hyviä verotuskohteita, jotka auttaisivat maan hallitusta talouden tasapainottamisessa.

– Sipilän hallituksen kannattaisi nyt ottaa pieni askel veropohjan laajentamisen suuntaan. Aliverotetulla finanssisektorilla muun muassa kapitalisaatiosopimuksissa on kiinni miljardeja sijoituseuroja, Viitanen sanoo tiedotteessaan.

Tämä olisi hänen mukaansa samalla varsin oikeudenmukainen tulonlähde, sillä monet sopimuksiin sijoittajat ovat hyvin varakkaita.

– Pienen pienellä verolla olisi SDP:n laskelman mukaan saatavissa yli 100 miljoonaa euroa, hän arvioi.

SDP on Viitasen mukaan esittänyt verotukseen korjausliikettä. Hän peräänkuuluttaakin hallitukselta nyt kaikkien kivien kääntämistä valtion budjetin tulopohjan laajentamiseksi. Valtion taloudellinen liikkumavara on Viitasen mukaan hyvin pieni ja siksi nyt tarvitaan fiksuja uusia avauksia.

– En voi ymmärtää, että hallitus jättää tässä taloustilanteessa selviä tulonlähteitä huomioitta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)