Verkkouutiset

Vihreät tarjoaa hallitukselle yhteistyötä kolmessa uudistuksessa

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan vihreät voisivat tehdä hallituksen kanssa yhteistyötä perustulokokeilussa, sote-uudistuksessa ja energiaremontissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö esitteli valtiopäivien avauskeskustelun puheessaan kolme uudistusta, joissa vihreät voivat tehdä hallituksen kanssa yhteistyötä.

Ne ovat ensi vuoden alussa alkava perustulokokeilu, sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus ja elinkeinojen uudistamiseen liittyvä energiaremontti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Niinistön mukaan perustulo voisi tuoda suomalaisen sosiaaliturvan 2010-luvulle. Hyvin toteutettu perustulo poistaa hänen milestään epävarmuutta ja köyhyyttä, lisää ihmisten elämänhallintaa, tekee työn tekemisen aina kannattavaksi, helpottaa yrittäjyyttä ja itsensätyöllistämistä sekä lisää mielekkäästi työn määrää.

Vihreät haluavat Niinistön mukaan olla mukana suunnittelemassa perustulokokeilua, joka on riittävän kattava ja oikeudenmukainen.

Toinen vihreille sopiva yhteistyön alue on sote-uudistus. Vihreät haluaa Niinistön mukaan varmistaa, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen avulla suomalaiset saavat oikean hoidon ajoissa.

Samalla vihreiden mielestä maakuntien demokratiauudistus pitää tehdä huolella.

Kolmantena yhteistyön alueena Niinistö nosti esille Suomen elinkeinojen uudistamisen.

Hänen mukaansa Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä, julkisia investointeja ja energiaremonttia. Tänä keväänä vihreiden mielestä hallitukselta tarvitaan kannustimia uusiutuvan energian vauhdittamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)