Verkkouutiset

Vihreiden Ville Niinistö: Brexit on suuri pettymys

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi Brexit-äänestystä Facebookissa toteamalla tuloksen olleen suuri pettymys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On suuri pettymys, että Iso-Britannia päätti brexit-äänestyksessä jättää Euroopan unionin. Moni asia muuttuu. Vapaa liikkuvuus ja opiskelumahdollisuudet myös suomalaisille Isossa-Britanniassa voivat poistua: ainakin kaikki sellaiset järjestelyt pitää neuvotella uudestaan, Ville Niinistö kirjoittaa.

Hän toteaa, että äänestystulos on myös vakava varoitusääni Euroopan unionille.

– Viime vuodet unionin johto on keskittynyt puhumaan ongelmista, joissa tavallisen ihmisen arki ja hyvinvointi ovat unohtuneet. Talouskriisin hoidon kurinpitäjänä EU on näyttäytynyt kriisissä olevien maiden kansalaisille sosiaaliturvan heikentäjänä. Muissa maissa EU ole kyennyt auttamaan talouden ja työllisyyden nostamisessa, vaan on näyttäytynyt ihmisten sijaan pankkien puolustajana.

– Pakolaiskriisin hoidossa EU ei ole kyennyt auttamaan hädänalaisia, vaan on rajoittanut hädänalaisten mahdollisuuksia hakea turvaa, Niinistö kirjoittaa.

Brexit-tuloksen myötä on hänen mukaansa myös EU:n oman itsetutkiskelun paikka.

– Miten voimme palauttaa kaikkien jäsenmaiden kansalaisten luottamuksen Euroopan unioniin? Eriarvoisuuden torjuminen ja työttömyyden hoito on palautettava myös koko unionin toiminnan keskiöön. Brexitin aiheuttamassa hämmennyksessä EU voi osoittaa uusiutumiskykynsä. Nyt on oltava ihmisten puolella, hän sanoo.

Ville Niinistö toteaa, että Britanniaa on kohdeltava kunnioittavasti ja neuvoteltava heidän kanssaan rakentavasti.

– Ison-Britannian paikka on jatkossakin Euroopassa, vaikka ei osana Euroopan unionia. On meidän yhteinen etumme löytää uudenlainen ja hyvä yhteistyösuhde, hän katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)