Verkkouutiset

Vihreiden Niinistö: Oikeus häävalssiin ei ole keneltäkään pois

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan epäröivien porvariedustajien äänet ovat tarpeellisia tasa-arvoiselle avioliittolaille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ville Niinistön mukaan asetelma näyttää siltä, että enemmistön saamisessa erityisesti epäröivien porvaripuolueiden, kokoomuksen ja keskustan, kansanedustajien äänet tasa-arvon puolesta ovat tarpeellisia.

– Toivon koko sydämestäni, että kansanedustajilla on rohkeutta viedä Suomi kohti avoimempaa ja hyväksyvämpää lainsäädäntöä. Antakaa sydäntenne puhua. Ihmiset voivat paremmin tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, mutta niin voi talouskin – monet yritykset ovat vedonneet sen puolesta, että heidän työntekijöidensä oikeus rakkauteen lain edessä sallittaisiin, Niinistö kirjoittaa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Niinistö myös muistuttaa, että seksuaalivähemmistöön kuuluvilla nuorilla on jopa 3-4 kertaa suurempi riski itsemurhaan kuin muilla nuorilla.

– Se, minkälainen lainsäädäntö ja yhteiskunnallinen ilmapiiri meillä on, vaikuttaa näiden nuorten uskallukseen ja mahdollisuuksiin olla omanlaisiaan. Lainsäätäjien on näytettävä selvästi, että jokaiselle nuorelle on okei olla juuri sellainen kuin on, kirjoittaa Niinistö.

Hänen mukaansa tasa-arvoinen avioliitto ei ole keneltäkään pois, mutta se tuo monille heidän kaipaamaansa – mahdollisuutta unelmoida häätanssin huumasta. Perjantaina Suomella on mahdollisuus astua tässä asiassa rohkeasti parketin reunalta tanssivien maiden joukkoon.

– Häävalssissa lauletaan ”kenties kerran, vihille käydä saamme”, toivottavasti tämä unelma tehdään perjantaina mahdolliseksi – kaikille suomalaisille, Niinistö kirjoittaa.

Eduskunta ratkaisee asian perjantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)