Verkkouutiset

Vasemmistoliitto perää arvonlisäveron alentamista ja oikeudenmukaista tulonjakoa

Vasemmistoliiton vaihtoehto ensi vuoden talousarvioksi keskittyy työllisyyden parantamiseen sekä tulonjaon oikeudenmukaistamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Li Andersson kertoi vasemmistoliiton vaihtoehtoa esittelevässä ryhmäpuheenvuorossaan Suomen tarvitsevan leikkausten sijaan kasvua ja työllisyyttä vahvistavia toimia sekä valtion menojen kohdentamista työllisyyden ja kysynnän parantamiseen.

Työllisyyden parantamiseksi puolue ehdottaa yleisen arvonlisäveron määräaikaista alentamista kahdella prosenttiyksiköllä. Anderssonin mukaan alennus kannustaisi kuluttajia lisäämään kulutustaan ja kasvattaisi siten kysyntää kotimarkkinoilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lisäksi vaihtoehtobudjetti sisältää 240 miljoonan panostuksen työllistämiseen sekä kokeilun kuuden tunnin työpäivästä.

– Haluamme myös edistää uusien työpaikkojen syntyä energia- ja asuntopolitiikan kautta. Uusiutuvaa energiaa, ympäristölle haitallisten tukien sijaan, tukee kotimaista ja kestävästi tuotettua bio- ja aurinkoenergiaa, tuulivoimaa sekä maalämpöä, Andersson sanoi vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuorossa eduskunnan keskustelussa opposition vaihtoehtobudjeteista keskiviikkona.

Niin ikään vasemmistoliitto peruu budjettivaihtoehdossaan koulutukseen ja tutkimukseen kohdistuvat leikkaukset.

– Paras lääke Suomen elinkeinorakenteen murrokseen ja tuottavuuden heikentymiseen on panostaminen uuteen tietoon ja palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen, Andersson sanoi.

Hän arvosteli Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ensi vuoden budjetin lisäksi hallituksen talouspolitiikkaa kokonaisuudessaan, joka on Anderssonin mielestä ollut sekä kasvun että työllisyyden näkökulmasta täysin epäonnistunutta.

– Leikkaukset, joita tehdään ennen talouden toipumista, johtavat helposti uuteen taantumaan. Tästä muistuttavat myös instituutiot kuten IMF ja OECD sekä lukuisat taloustieteen professorit, Andersson sanoi.

– Tarvitaan kokonaan toisenlaista, työpaikkoja synnyttävää talouspolitiikkaa. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti osoittaa, että on olemassa työllisyyttä lisäävä ja oikeudenmukainen vaihtoehto hallituksen kurjuustaloudelle, Andersson vakuutti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)