Verkkouutiset

Vapaa-ajattelijat: Kirkko on Päivi Räsäsen avioliittokannalla

Kirkko on asettunut samalle kannalle sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) kanssa avioliittoasiassa, arvioi Vapaa-ajattelijain Liitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vapaa-ajattelijain Liitto muistuttaa kirkon kommentoineen muutama vuosi sitten, ettei Räsäsen näkemys sukupuolineutraalista avioliittolaista edusta kirkon kantaa.

Nyt kirkko on kuitenkin liiton mukaan samalla kannalla Räsäsen kanssa.

– Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo oli eilen eduskunnan lakivaliokunnan kuultavana tasa-arvoisesta avioliittolaista. Kirkko on nyt virallisesti kertonut vastustavansa nykysuunnitelmien mukaista tasa-arvoista avioliittolakia ja haluaa pitää avioliiton vain naisen ja miehen välisenä sitoutumisena, Vapaa-ajattelijain liitto kertoo tiedotteessaan torstaina.

Vapaa-ajattelijain liiton mukaan on kirkon sisäinen asia keitä se vihkii, mutta julkisoikeudellisena yhteisönä sen asema on varsin hankala, mikäli osa avioituvista pareista ei saa samanlaista palvelua kuin toiset.

– Yhtenä mahdollisena ratkaisuna Vapaa-ajattelijat näkevät Keskitalon esiin tuoman ajatuksen siitä, että kirkko luopuisi vihkioikeudesta ja siunaa ne avioliitot niillä ehdoilla ja rajauksilla, jotka se kirkolliskokouksessa päättäisi, liiton tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)