Verkkouutiset

Raija Vahasalo: Lainsäädäntö ei saa estää suomalaisopetuksen saamista ulkomailla

Ulkomailla järjestettävän suomalaisen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen toimintaedellytykset tulee turvata, kansanedustaja Raija Vahasalo (kok.) sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raija Vahasalon mukaan ulkomailla suomalaisen opetussuunnitelman mukaista perusopetusta ja lukiokoulutusta saavien nuorien kotipaikkaa koskevan tulkinnan tulee olla jatkossakin joustavaa.

”Mielestäni on erittäin tärkeää, että yhdenkään ulkomailla tilapäisesti asuvan nuoren mahdollisuudet käydä suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta ei estetä joustamattomalla laintulkinnalla”, eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Vahasalo toteaa tiedotteessaan.

Vahasalo esitti asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa. Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) totesi vastauksessaan, että ulkomailla asumisen tilapäisyyttä tulee arvioida tapauskohtaisesti kokonaisharkinnan perusteella.

Vastauksessa esitetään, että nykyinen lainsäädäntö mahdollistaisi joustavankin tulkinnan ulkomailla asumisen tilapäisyydestä.

”Ulkomaille tilapäisesti muuttaville suomalaisille tulee tarjota riittävästi tietoa edellytyksistä, joilla kotikunnan säilyttäminen Suomessa on mahdollista”, Vahasalo sanoo.

Hänen mukaansa valtio tukee ulkomailla järjestettävää opetusta juuri siksi, jotta mahdollisimman moni suomalainen nuori voisi joustavasti saada opetusta tilapäisen ulkomailla asumisensa aikana.

Vahasalon mielestä opetus on turvattava tarvittaessa vaikka lainsäädäntömuutoksilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)