Verkkouutiset

Vihreä kansanedustaja: Verorahoja laitetaan kokoomuksen johdolla Fennovoimaan

Oras Tynkkynen syyttää kokoomusta ideologisesta suhtautumisesta ydinvoimaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) väittää, että veronmaksajien rahoja käytetään Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen, koska kokoomuslaiset haluavat.

– Kokoomuksen johdolla moni kunnallinen energialaitos on lähtenyt sijoittamaan Fennovoimaan, Tynkkynen sanoi Porin Suomi Areenassa tiistaina.

Hänen mielestään Fennovoima on hyvin veronmaksajavetoinen hanke: Suomessa mukana ovat suomalaiset veronmaksajat, venäläisen omistajan kautta venäläiset.

– Ydinvoimasta on tullut ideologinen kysymys, koska sen katsotaan edustavan edistystä.

Samassa tilaisuudessa puhunut kansanedustaja Lasse Männistö (kok.) ei jakanut Tynkkysen näkemystä.

– Kokoomus ei ole lähdössä Fennovoimaan.

Männistön mielestä poliittiset päättäjät eivät saa estää Fennovoiman rakentamista, vaan lupa täytyy myöntää, jos markkinoilta löytyy rahaa rakentamiseen.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne suhtautui myös myönteisesti ydinvoimaan. Hänen mukaansa se edustaa ”väliajan” ratkaisua matkalla kohti uusiutuvan energian yhteiskuntaa

– SDP:n tavoitteena on, että pääsemme irti fossiilisista polttoaineista ja olemme vuonna 2050 energiaomavaraisia, Rinne sanoi.

Tynkkysen mielestä ylimenokausi on liian pitkä. Hän laskee, että uudet ydinvoimalat jauhavat sähköä jopa 90 vuotta, kun ne kunnostetaan välillä. Hän arvioi myös, että aurinkoenergian hinta on pudonnut 99 prosenttia hänen elinaikanaan.

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen kiinnitti huomiota siihen, että tuontienergiasta 80 prosenttia on peräisin Venäjältä.

– Tässä maailmantilanteessa pitää pohtia, onko turvallisuuspoliittisesti järkevää olla näin riippuvainen yhdestä maasta, hän kysyi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)